Kategorier

tisdag 11 mars 2014

Zucchini och paprika frittata

Frittata är en italiensk klassiker som liknar en omelett. Skillnaden mellan en omelett och en frittata är sättet man serverar dem pâ - omeletten serveras vanligen vikt medan frittatan serveras öppen. Den mest klassiska varianten av frittata görs pâ lök, men man kan i pricip blanda i vilka grönsaker som helst. Jag valde att göra den i ugnen för jag tycker det är lättare att fâ en jämn tillagning av det hela.



Du behöver:

1 lök
1-2 zucchinin
1 paprika
6 ägg
salt och peppar
olivolja

Värm ugnen till 180°C.
Skala och skiva löken.
Skiva zucchinin och skär paprikan i tärningar.
Stek löken, zucchinin och paprikan i 15 min.
Vispa äggen i en skâl och tillsätt salt och peppar.
Tillsätt sedan grönsakerna och häll smeten i en ugnsfast form.
Grädda i 20 min tills frittatan är fast.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar