Recept för 2-4 pers.
400 g grytkött
1 stor morot
1/4 rotselleri
1-2 dl tomatkross
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk paprikakrydda
1/2 msk mjöl
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 lök
salt o peppar
timjan
- Bryn köttet i en stekpanna.
- Lägg det brynta köttet i en gryta, skölj stekpannan och häll stekskyn i grytan.
- Blanda vattnet med mjölet och häll i grytan.
- Hacka löken och vitlöken, skär moroten och sellerin i bitar och tillsätt dem i grytan.
- Häll i tomatkrosset, grädden och kryddorna.
- Koka pâ svag värme i 1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Tillsätt lite vätska om sâ behövs.
- Servera med vildris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar