Det här behöver du:
1 kg pärlhöna
1 stor lök
2 dl torrt vitt vin
50 g smör
salt och peppar
Sallad:
120 g matvete
1 zucchini
2 tomater
200 g färska champinjoner
sallad
- Smält smöret i en gryta. Dâ smöret smält helt, bryn hönan pâ alla sidor.
- Dâ hönan har fâtt en fin färg, lägg till den skivade löken. Lât den bli mjuk medan hönan bryns klart.
- Tillsätt vinet dâ hönan brynts klart och lât koka under lock i 30-40 min. Sväng den 1-2 gânger.
- Under tiden, koka matvetet i kycklingbuljong, stek zucchinin och champinjonerna. Skär tomaterna i bitar och blanda ingredienserna i en salladsskâl.
- Skär hönan, häll sâsen i en skâl och servera med salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar