Man ställer sej vid spisen och tillagar en thailändsk kycklingcurry och skruvar upp temperaturen i lägenheten. (det är inte direkt 40°C här i Paris just nu)
Tid: 45 min
Pers: 4
Solrosolja eller rapsolja
4 schalottenlökar
3 msk röd currypasta
2 msk gurkmeja
1 tsk kummin
500 g kycklingfiléer i mindre bitar
2 dl kokosmjölk
2 fond du chef grönsaksbuljong frân knorr
2 msk honung
3 msk fisksâs
nudlar till 4 pers.
Stek den hackade schalottenlöken i oljan. Tillsätt curryn, gurkmejan och kummin. Stek pâ medelhög värme i nâgra minuter. Tillsätt kycklingen och stek i 5 min. Tillsätt sedan kokosmjölken, buljongen, fisksâsen ocoh honungen och lât puttra i 5 min.
Koka nudlarna och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar