MEN om jag befann mej i USA nu just skulle jag gärna göra den här värmande saffransdoftande fisksoppan pâ tvâ sorters fisk till middag.
400 g torsk
300 g lax
2-4 potatisar beroende pâ storlek
150 g räkor
1 st purjolök
2 st morötter
0,5 fäkâl
2-4 dl vatten
1 buljongtärning
2,5 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
1 paket saffran
salt, peppar, timjan och lagerblad
Skiva purjon och morötterna, tärna potatisen och skär fäkâlen i klyftor.
Bryn grönsakerna lätt i olivolja.
Tillsätt vatten, vin, grädde, kryddor.
Lât sjud tills grönsakerna mjuknat (15-20 min)
Tillsätt fisken och sjud klart.
Servera eventuellt med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar