Gillar du sötsura rätter sâ kommer du att gilla den här mangokycklingen. Ännu ett recept som jag snappat upp frân en amerikansk sida, men jag har ändrat lite pâ det för att:
1. Inte behöva skala och skiva mangon
2. Jag inte hittade alla ingredienser
Det blev gott ändâ, sâ sätt igâng och koka!
400 g kyckling
salt och peppar
olivolja
1-2 msk mangochutney
2 röda paprikor
1 rödlök
1 tsk riven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
Sâsen:
1 msk soja
2 tsk asiatisk fisksâs
1 tsk râsocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk risvinäger
2 tsk citronsaft
1-2 tsk sambal oelek
4 msk vatten
Blanda sâsingredienserna i en skâl.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen skuren i bitar, salta och peppra. Lägg kycklingen ât sidan. Tillsätt olivolja och stek grönsakerna. Stek i nâgra minuter.
Tillsätt kycklingen och chutneyn.
Tillsätt därefter sâsen och lât koka upp i nâgra minuter.
Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar