Frittata är en italiensk klassiker som liknar en omelett. Skillnaden mellan en omelett och en frittata är sättet man serverar dem pâ - omeletten serveras vanligen vikt medan frittatan serveras öppen. Den mest klassiska varianten av frittata görs pâ lök, men man kan i pricip blanda i vilka grönsaker som helst. Jag valde att göra den i ugnen för jag tycker det är lättare att fâ en jämn tillagning av det hela.
Du behöver:
1 lök
1-2 zucchinin
1 paprika
6 ägg
salt och peppar
olivolja
Värm ugnen till 180°C.
Skala och skiva löken.
Skiva zucchinin och skär paprikan i tärningar.
Stek löken, zucchinin och paprikan i 15 min.
Vispa äggen i en skâl och tillsätt salt och peppar.
Tillsätt sedan grönsakerna och häll smeten i en ugnsfast form.
Grädda i 20 min tills frittatan är fast.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar