Inspiration till det här receptet hittade jag pâ en amerikansk sida med temat förebyggande av hjärtsjukdomar. Receptet skall alltsâ vara extra hjärtvänligt sâ ni kan äta i massor. Sötpotatisen och äpplet ger en härlig söt smak till rätten medan baconet stâr för saltsmaken.
Tid: 1 timme
Personer: 4
3-4 kycklingbröst skurna i mindre bitar
olivolja
3 skivor smal bacon skuren i bitar
1 sötpotatis tärnad
1 lök klyftad
2 äpplen tärnade
4 vitlöksklyftor i tunna skivor
1/2 broccoli
200 g röda bönor
lite kanel
timjan
salt
1 kopp kycklingbuljong
Stek kycklingen i olivolja tills den blivit brynt. Lägg ât sidan.
Stek baconet tills det blivit brynt och tillsätt sedan sötpotatisen, löken och broccolin. Stek under omrörning i ca 5 min.
Tillsätt sedan äpplena, vitlöken, kanelen, timjan och salt. Stek nâgra minuter och häll sedan i buljongen och bönorna. Koka tills vattnet förângats.
Tillsätt kycklingen och värm upp.
Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar