tisdag 10 juni 2014

Tomatcrumble med chèvre

Hur kan man använda senap pâ ett lite annorlunda sätt? Jo man kan göra en salt crumble (smulpaj). I det här fallet har jag använt körsbärstomater och chèvre. Lägg i ordentligt med tomater, det är ju sâ gott speciellt pâ sommaren! Servera som den är eller som tillbehör till kött.

Tid: 45 min max
Pers: 4-6 personer

500 g (eller mer) körsbärstomater
50 g chèvre
timjan
olivolja
70 g mjöl
40 g smör
20 g pinjenötter
2 msk senap
salt och peppar

Värm ugnen till 200°c.
Lägg de halverade körsbärstomaterna, smulade chèvren och timjan i en gratängform. Salt, peppra och häll över lite olivolja.
Blanda mjöl, smör, pinjenötter och senap i en skâl.
Täck tomaterna med crumble degen och grädda i 25-30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar