Ingredienser för 4 pers
600 g tonfisk pâ burk
4 stora potatisar
4 stora tomater
2 tsk chili pâ burk
1 stor lök
2 klyftor vitlök
1 tsk timjan
2 lagerblad
2 dl torrt vitt vin
1 msk paprikakrydda
1 paprika
persilja
salt o peppar
- Skala potatisarna och skär den i bitar.
- Sköj paprikan och skär den i bitar.
- Skala vitlöken och skiva den.
- Hetta upp olivoljan i en gryta, stek vitlöken, löken, paprikan och tomaterna. Rör om och stek pâ svag värme tills löken mjuknat.
- Tillsätt potatisen och tonfisken. Krydda (allt utom persiljan som du tillsätter vid servering). Häll i vinet och vatten tills du täckt det mesta. Täck med lock och lât smâkoka i 30-40 min pâ svag värme. Servera med lite persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar