Sjömansgryta för 4 pers.
1 kg potatisar
2 lökar
400 g maletkôtt
2-3 msk tomatpuré
1 1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
15 kryddpepparkorn
2-3 lagerblad
5 dl vatten
- Skala potatisarna och skiva dem tunt. Hacka löken.
- Stek köttet i lite olivolja eller smör. Tillsätt löken och stek i ytterligare 5 min. Avsluta med tomatpurén, saltet, timjan och svartpepparn.
- Varva ett lager med potatis och ett lager med köttbladningen i en ugnsfast form. Avsluta med ett lager potatis. Toppa varje potatislager med lite salt, pepparkorn och lagerblad.
- Häll kokande vatten i ugnsformen tills potatisen är helt täckt med vatten.
- Värm ugnen till 200°c, grädda i 1/2 timme, kontrollera att potatisen fortfarande är täckt med vatten och grädda i ännu 1/2 timme tills potatisen är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar