Ardèche är väldigt känt för sina paddling (gorges de l'Ardèche) och kastanjeträd och man förknippar ofta kastanjekräm med Privas och Ardèche. Vi hade turen att vara där under den ârliga kastanjefesten vilket betyder sâng, dans och grillade kastanjer. Är ni i närheten i slutet av oktober, början av november, âk dit pâ kastanjefest.
Eftersom det var kastanjetider var vi tvungna att gâ och plocka lite kastanjer och ta hem till Paris. Det lâg hâriga, pickiga bollar överallt pâ marken. Det slutade med att vi bar pâ 2 kg kastanjer i tâget pâväg hem.
300 g kastanjer
2 griskotletter
salt och peppar
Olivolja
Om ni har färska kastanjer:
Skär ett hack i alla kastanjer, lägg dem pâ en plât och lât ligga i 180°c i 20 min. Lägg ugnen pâ grill efter 20 min och grilla 10 min. Skala (den jobbiga delen)
Stek griskotletterna och lägg i kastanjerna de sista minuterna. (har ni kastanjer pâ burk hoppar ni över hela grillningen). Salta, peppra och servera eventuellt med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar