söndag 17 november 2013

Havremuffins med banan och choklad

För nâgra veckor sedan bjod jag pâ ett recept pâ havremuffins med äpplen. Enligt mej smakade dom lite väl mycket rapsolja. Därför gjorde jag ett nytt försök och bytte ut oljan mot vanligt hederligt smör och bytte ut äpplena mot en banan. Hälsoeffekten är inte lika stor men de blev klart godare i min smak.

Ingredienser till 15-20 havremuffins

1 stor banan
50 g havregryn
100 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl smält smör
râsocker
smâ bitar choklad

  1. Skala och mosa bananen.
  2. Blanda havregrynen, mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och smöret i en skâl.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda ner äggröran i smeten.
  5. Blanda ner bananen. Tillsätt chokladbitarna.
  6. Häll smeten i muffinsformar, strö över lite râsocker.
  7. Grädda i 180°c i ca 15 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar