Mammas specialefterrätt på hösten är ugnsäpplen. Då jag bodde hemma blev det lite väl mycket av det goda så i slutet av hösten var jag rätt trött på dem. Nu däremot älskar jag mammas ugnsäpplen eftersom jag äter dem så sällan.
10 små äpplen
lite socker
3 dl havregryn
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100g smör
Skär äpplena i bitar och lägg dem i en ugnsform.
Blanda torra ingredienser, smält smör, blanda. Bred röran över äpplena.
Grädda i 200 grader tills det blir brynt.
Servera med vaniljsås.
Vaniljsås
2dl mjölk
2dl grädde
3/4 msk potatismjöl
1-2 äggulor
Koka tills det tjocknar, vänta tills det kallnar och tillsätt 2 msk vaniljsocker. (eventuellt vispa vitorna till hårt
skum och tillsätt)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar