torsdag 17 oktober 2013

Grekiska jätteräkor

Jag gillar att surfa runt pâ pinterest och kolla in mat av olika slag. Man fâr nya idéer och lite nya synvinklar med mycket amerikanska recept. Om man sâllar lite bland alla ostdrypande rätter sâ hittar man riktiga guldkorn. Här kommer ett : Grekiska jätteräkor.


4 vitlöksklyftor
1-2 burkar krossade tomater
1 dl klippt persilja
600-800 g skalade jätteräkor
100 g feta
3 msk citronsaft
salt och peppar

  1. Stek vitlöken och räkorna i nâgra minuter.
  2. Lägg räkorna, vitlöken i en ugnsfast form.
  3. Blanda ner nästan all persilja.
  4. Strö över fetan.
  5. Gratinera i 10 min i 180°c. 
  6. Strö över resten av persiljan och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar