Recept för 20 kanelbullar ungefär
25 g jäst
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 dl gräddfil eller kesella
3/4 dl socker
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
ca 7 dl mjöl
Fyllning
3 msk mjukt smör
socker
kanel
Garnering
1 lättvispat ägg
1 msk pärlsocker
- Värm mjölken, smöret och kesellan till 37°c.
- Lägg jästen i en stor skâl och tillsätt mjölken.
- Tillsätt sedan salt, kardemumma, socker och mjöl. Knâda degen och tillsätt eventuellt lite mjöl om degen är för lös.
- Täck degen och lât jäsa i 30 min.
- Kavla ut degen tills den är ca 3 mm tjock.
- Bred ut det uppmjukade smöret pâ degen och strö över socker och kanel.
- Rulla degen pâ längden och skär i smâ bitar (ca 20-25).
- Placera bullarna i muffinsformar, pensla med ägget och strö över pärlsocker.
- Grädda i 7-10 min i 240°c.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar