torsdag 3 oktober 2013

Rabarberpaj med knäcktäcke

Vi har en hel del rabarber hemma pâ gârden i Finland. Varje sommar brukar mamma göra sin berömda rabarberkräm, sâ i somras väntade jag mej att fâ äta den som vanligt. Men nej, inte i âr, hon hade istället lagat en enkel och väldigt god rabarberpaj med knäcktäcke. 


Här kommer hennes recept pâ rabarberpajen

500 g rabarber skuren i smâ bitar

Lägg i en ugnsform och strö pâ socker.

150 g smält smör
0,5 dl sirap
1 dl grädde

Häll ingredienserna i kastrullen med smöret, vispa och dra kastrullen av plattan.

Blanda 

2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Rör ner de torra ingredienserna i kastrullen. 
Bred "degen" över rabarberna och grädda i 25-30 min i 175°c. 
Servera med vaniljsâs! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar