Här i Frankrike är det kastanjeperiod just nu och man äter ocksa mycket kastanj till jul ! Jag tycker mycket om kastanjer, men jag använder dem inte mycket i min matlagning för att :
1. Jag glömmer bort dem
2. Eftersom vi i Norden inte gör sâ mycket mat med kastanjer sâ är jag inte sâ van att använda dem.
Ikväll har jag gjort en gryta med griskött och kastanjer.
600 g griskött skuret i bitar
500 g kastanjer pâ burk
7 schalottenlökar
3 champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 dl köttbuljong
2 msk mjöl
salt och peppar
lagerblad
timjan
Bryn köttet och lökarna i en gryta. (jag använde en stekpanna i brist pâ ordentlig gryta)
Tillsätt mjölet, stek i 1 min och häll över buljongen. Salta, peppra, tillsätt kryddorna och koka pâ svag värme i 1 timme.
Tillsätt champinjonerna och kastanjerna och koka i ytterligare 30 min! Smaklig mâltid !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar