tisdag 2 juli 2013

Torsk med morotspuré och champinjoner

Äntligen har sommaren och lite värme kommit hit till Paris. Sommar betyder för mej mycket fisk o grönt. En klassiker som alltid gâr hem är fisk och potatismos. För att sätta lite färg pâ det hela valde jag att blanda i morötter.

Ingredienser

2-3 potatisar
500g-1kg morötter
4 filéer torsk
400 g färska champinjoner
1/2 klyfta vitlök
1 burk gräddfil
citron, dill, salt och citronpeppar
smör och mjölk

Koka den skalade potatisen och morötterna tills de blivit mjuka.
Koka torsken.
Skär champinjonerna i skivor och stek den i olivolja med lite vitlök.
Blanda kryddorna i gräddfilen och pressa i citronsaft.
Mosa potatisen och morötterna dâ de har kokat klart. Blanda i en klick smör och lite mjölk tills du fâtt den konsistens du vill ha. Salta.
Salta och peppra fiskfiléerna.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar