onsdag 7 augusti 2013

Quinoaotto med chèvre och valnötter

Alla känner väl till risotto och det är ju gudomligt gott men VÄLDIGT mättande. Här kommer en lättare variant som är lite somrigare och inte sâ mättande: quinoaotto !

200 g quinoa
1 lök
1 msk olivolja
125g chèvre
150 g ruccola eller annan sallad
16 valnötter
2 buljongtärningar
salt och peppar

  1. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningarna. 
  2. Under tiden, stek löken i olivoljan.
  3. Tillsätt quinoan i stekpannan och häll över en slev med buljong. Dâ buljongen quinoan dragit i sej all buljong tillsätt en till slev och hâll pâ tills quinoan är färdigkokad. 
  4. Tillsätt chèvren skuren i tärningar, ruccolan och de hackade valnötterna. 
  5. Rör om, salta, peppra och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar