fredag 3 januari 2014

Fänkâlspaj

Jaha sâ var första jobbdagarna âr 2014 avklarade. Jag vet inte riktigt hur jag skall klara av en full 5-dagars vecka nästa vecka efter alla dessa helgdagar (nej, här är inte trettondagen röd dag). För att fira första helgen 2014 skulle jag kunna tänka mej en bit av denna fänkâlspaj. Receptet är inspirerat av ett recept jag hittat i Elle Mat & Vin.



Ett färdigt pajskal
1 purjolök
1 liten fänkâl
olivolja
1 dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
salt och peppar
timjan

Skär purjon och fänkâlen i skivor/klyftor.
Stek i olivolja tills fänkâlen blivit mjuk.
Blanda vinet, grädden, ägget och kryddorna.
Blanda sedan i grönsakerna i äggstanningen.
Häll i pajskalet och grädda 30-45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar