söndag 4 november 2012

Chili con carne

Här har vi haft en rätt skön helg med vänner, släkt och förberedelser inför en New York resa nästa helg och vâr flytt om en mânad. Dessutom hann jag med helgens bak ikväll ocksâ : äppelmuffins. Eftersom dagen varit rätt fullspäckad var det skönt att ha kvar lite chili con carne frân veckan som gâtt. Här kommer receptet.



Chili con carne för 4 pers.

400 g maletkött
100 g majs
1 paprika
200-400 g röda bönor
400 g tomatsâs (naturell)
1 lök
3 klyftor vitlök
Chilipeppar
salt och peppar

  1. Hacka löken och vitlöken och tärna paprikan.
  2. Stek löken, vitlöken och paprikan tills de mjuknat.
  3. Tillsätt maletköttet och bryn.
  4. När maletköttet fâtt färg, tillsätt majsen, bönorna och tomatsâsen. Krydda enligt smak och lât puttra i 5-10 min.
  5. Servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar