söndag 27 april 2014

Sötpotatispytt med kyckling och äpple

Inspiration till det här receptet hittade jag pâ en amerikansk sida med temat förebyggande av hjärtsjukdomar. Receptet skall alltsâ vara extra hjärtvänligt sâ ni kan äta i massor. Sötpotatisen och äpplet ger en härlig söt smak till rätten medan baconet stâr för saltsmaken.

Tid: 1 timme
Personer: 4

3-4 kycklingbröst skurna i mindre bitar
olivolja
3 skivor smal bacon skuren i bitar
1 sötpotatis tärnad
1 lök klyftad
2 äpplen tärnade
4 vitlöksklyftor i tunna skivor
1/2 broccoli
200 g röda bönor
lite kanel
timjan
salt
1 kopp kycklingbuljong

Stek kycklingen i olivolja tills den blivit brynt. Lägg ât sidan.
Stek baconet tills det blivit brynt och tillsätt sedan sötpotatisen, löken och broccolin. Stek under omrörning i ca 5 min.
Tillsätt sedan äpplena, vitlöken, kanelen, timjan och salt. Stek nâgra minuter och häll sedan i buljongen och bönorna. Koka tills vattnet förângats.
Tillsätt kycklingen och värm upp.
Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar