söndag 2 mars 2014

Pumpalasagne med roquefort

Blev det över lite roquefort frân din polentagratäng? Vet du inte vad du skall göra av den? Inga problem, testa den här pumpalasagnen med roquefort. Det blev en ganska intressant blandning med pumpan som har en lite söt smak och roqueforten som har en mycket stark smak.

Tid: 50min
Recept för 6 pers

Lasagneplattor
1 roquefort
1 burk ricotta
1 nypa malen muskot
olivolja
1 mozzarella
700 g pumpa
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1/2 msk malen kummin
1/2 msk malda lagerblad
salt och peppar

Skär pumpan i mindre bitar (du behöver inte skala den).
Skala och hacka lökarna.
Stek lökarna i olivolja i nâgra minuter. Tillsätt sedan pumpan och lagerbladen och sänk värmen lât puttra i 5min.
Tillsätt de krossade tomaterna, täck med lock och lât puttra i 20 min. Tillsätt kummin i slutet.
Blanda ricottan, roqueforten, muskoten och peppar.
Värm ugnen till 180°c.
Bygg lager av sâsen, lasagneplattorna och ricottasâsen.
Avsluta med ett lager lasagne och ricottan.
Gratinera i 40 min.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar