lördag 24 maj 2014

Thailändsk kycklingcurry

Vad gör man dâ semestern redan känns allt för lângt borta och mannen dessutom dragit iväg till Turkiet en vecka? Jo, man drömmer sej bort till de thailändska stränderna.

Man ställer sej vid spisen och tillagar en thailändsk kycklingcurry och skruvar upp temperaturen i lägenheten. (det är inte direkt 40°C här i Paris just nu)



Tid: 45 min
Pers: 4

Solrosolja eller rapsolja
4 schalottenlökar
3 msk röd currypasta
2 msk gurkmeja
1 tsk kummin
500 g kycklingfiléer i mindre bitar
2 dl kokosmjölk
2 fond du chef grönsaksbuljong frân knorr
2 msk honung
3 msk fisksâs
nudlar till 4 pers.

Stek den hackade schalottenlöken i oljan. Tillsätt curryn, gurkmejan och kummin. Stek pâ medelhög värme i nâgra minuter. Tillsätt kycklingen och stek i 5 min. Tillsätt sedan kokosmjölken, buljongen, fisksâsen ocoh honungen och lât puttra i 5 min. 
Koka nudlarna och servera! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar