onsdag 11 december 2013

Tapastips i Andalusien

För exakt en mânad sen kom vi hem frân en veckas semester i Andalusien. Tänk att det bara är en mânad sedan, det känns som om det var i somras. Som jag kanske redan sagt var det en underbar resa i en underbar spansk region: billiga tapas, gott vin, fin natur, vackra monument, mer behöver man inte! Jag tänkte ge nâgr tips om tvâ tapasfavoriter i Cordoba och Sevilla ifall det intreserar nâgon.

1. Bar Santos i Cordoba - pyttelilla tapasbar mittemot den gamla moskén i Cordoba gör Cordobas bästa tortilla. Det är oftast smockfullt inne i baren, men man kan ta med sej ett glas vin och en tallrik tapas och gâ och sätta sej pâ moskéns mur. Gott vin, underbar tortilla !
2. En annan favorit är Café Bar Las Teresas i Sevilla. Även den här tapasbaren är liten och man fâr sätta sej vid bardisken om man skall fâ plats en fredag eller lördagskväll. Här hänger skinkorna i taket och torkar, turister blandar sej med lokalbefolkningen som slänger sina använda servetter pâ golvet. Vi tog en sväng via denna bar varje kväll. Skinkan är ett mâste här!


Missa inte heller:

Ett glas Tinto Verano pâ en terrass (tydligen är det bara turister som dricker sangria)
Alhambra i Grenada är ett mâste
Den f.d. moskén i Cordoba är ocksâ värt ett besök
Flamenco i Sevilla 
Alcazar i Sevilla (katedralen var däremot nâgot av en besvikelse efter alla mäktiga arabiska monument)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar