onsdag 19 februari 2014

Mannagrynsgröt

Jag har länge längtat efter riktig mannagrynsgröt (enda gröten jag ât dâ jag var liten, jag var nämligen ingen riktig grötälskare). Problemet har varit att jag inte hittat mannagryn här. Sâ en dag kom jag in pâ den här bloggen (läsvärd) och märkte att jag gâtt förbi mannagrynen varje gâng jag varit i mataffären. Sâ gâr det dâ man inte kan sprâket ordentligt.

Sâ slutligen efter 5 âr utan mannagrynsgröt fick jag äntligen min efterlängtade gröt. Min sambo var mâtligt förtjust, fransmännen kan inte det här med gröt.

1 l mjölk
1,5 l mannagryn
0,5 tsk salt

Koka upp mjölken och saltet.
Häll i mannagrynen dâ mjölken kokat upp och koka under omrörning i 4 min.
Servera med en smörklick, socker och kanel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar