tisdag 8 oktober 2013

Äggcocotte med kantareller

Det är höst mina vänner. Höst = svampsäsong! Tyvärr är det lite svârt att stiga utanför dörren och gâ och plocka svamp här mitt i betongen. Men vi har fina grönsakshandlar som säljer svamp av utmärkt kvalitet (lite dyrt dock). Man fâr alltsâ passa pâ sâ länge det är säsong. För nâgon vecka sedan köpte jag hem kantareller och gjorde en äggcocotte.

Ingredienser till tvâ äggcocotte med kantareller

smör
150-200 g kantareller
1 chalottenlök
1 dl grädde
muskot
2 stora ägg
1 msk gräslök
salt och peppar

Stek kantarellerna och den hackade chalottenlöken i smör.
salta och peppra.
Blanda grädde med muskot och lite salt och peppar.
Smörj de smâ grytorna med smör, lägg i kantarellerna. Häll över grädden, placera äggen överst. Strö över gräslöken och grädda i ca 10 min i 180°c.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar