söndag 13 oktober 2013

Quinoafyllda paprikor

Fyllda grönsaker är typisk sydfransk mat. De fyller allt frân lökar till paprikor med allt möjligt. Här kommer en quinoavariant, men en vacker dag skall jag bjuda pâ det klassiska receptet med ris och maletkött.


Ingredienser till 4 fyllda paprikahalvor

2 stora paprikor
100 g quinoa
skivad chorizo
1 mozzarella
200 g tomatkross
gräslök
salt och peppar


Koka quinoan enligt anvisningarna pâ paketet.
Koka paprikan nâgra minuter.
Blanda quinoan, den skivade chorizon, tomatkrosset, salt och peppar.
Halvera paprikorna och lägg den i en ugnsfast form.
Fyll paprikorna med chorizofyllningen.
Skiva mozzarellan och lägg skivorna över paprikorna.
Gratinera i 20-25 min.
Klipp över gräslöken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar