fredag 4 oktober 2013

Kanelbullar

Hej, det är ju kanelbullens dag idag, den 4 oktober. Har ni gjort kanelbullar idag ? Om inte, sâ har ni all tid i världen att göra det i helgen. Här kommer ett väldans gott kanelbullsrecept.

Recept för 20 kanelbullar ungefär


25 g jäst
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 dl gräddfil eller kesella
3/4 dl socker
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
ca 7 dl mjöl
Fyllning
3 msk mjukt smör
socker
kanel
Garnering
1 lättvispat ägg
1 msk pärlsocker

  1. Värm mjölken, smöret och kesellan till 37°c. 
  2. Lägg jästen i en stor skâl och tillsätt mjölken.  
  3. Tillsätt sedan salt, kardemumma, socker och mjöl. Knâda degen och tillsätt eventuellt lite mjöl om degen är för lös. 
  4. Täck degen och lât jäsa i 30 min. 
  5. Kavla ut degen tills den är ca 3 mm tjock. 
  6. Bred ut det uppmjukade smöret pâ degen och strö över socker och kanel. 
  7. Rulla degen pâ längden och skär i smâ bitar (ca 20-25).
  8. Placera bullarna i muffinsformar, pensla med ägget och strö över pärlsocker. 
  9. Grädda i 7-10 min i 240°c. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar