söndag 6 oktober 2013

Räkpapillotes

Papillotes är ett sâ enkelt sätt att laga mat pâ. Man bara gör ett paket i bakplâtspapper eller folie av all ingredienser och in i ugnen med paketet. Där ângkokas ingredienserna i 15-20 min och sâ är maten klar. Jag har köpt silikonformar sâ att man slipper kladda med folie och bakplâtspapper.

Här kommer ett recept pâ räkpapillotes med asiatiska influenser. 

Räkpapillotes för 2 personer. 

2 lime
12-20 jätteräkor
pepparblandning
1-2 dl kokosmjölk
basilikablad
salt 

Skala räkorna om de inte redan är skalade.
Skär ena limen i tunna skivor.
Lägg räkorna i en skâl och krydda med salt och peppar. Häll i kokosmjölken, pressa ur saften ur den andra limen, klipp i basilikan och blanda.
Lägg blandingen i pâ varsitt bakplâtspapper, tillsätt limeskivorna och täta till paketet sâ att ingen ânga kommer ut.
Lägg in i ugnen i 10 min i 180°c.
Servera med ris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar